سرپرست بیمهایران فارس:
??درصدخسارات پرداختی در استان تقلبی است
سرپرست بیمه آسیا:
وضع شرکتهای بیمه دولتی درفارس اسفناک است
بنا بر اعلام پلیس راهنمایی و رانندگی، از ابتدای مهرماه داشتن بیمه شخص ثالث برای تمامی خودروها اجباری است، اما در این حالی است که شرکتهای بیمه خصوصی در استان فارس از ارائه خدمات بیمه شخص ثالث خودداری کرده و مدیران شرکتهای بیمه دولتی نیز از زیانده شدن این نوع بیمه در استان خبر میدهند.
نگرانی مدیران بیمه دولتی تا حدی است که آنها در جلسهای با حضور معاون برنامهریزی استاندار فارس، به بررسی موضوع پرداختند.
عزیزالله مختاری، سرپرست بیمه ایران در استان فارس، در گفتوگویی گفت: بیمه به عنوان یک ضمانت برای افراد جامعه است، لذا شرکتهای بیمه زندگی مردم در ابعاد مختلف را تضمین میکنند.
وی با بیان اینکه برای شرکتهای بیمه، استقبال مردمی بسیار مهم است، خاطرنشان کرد: ارائه خدمات شرکت بیمه، لطف به مردم نیست، بلکه وظیفهای در راستای خدمات رسانی است.
سرپرست بیمه ایران در استان فارس ادامه داد: همه شرکتهای بیمه اعم از دولتی و خصوصی، موظف به ارائه همه خدمات بیمه هستند، چراکه بر اساس این موضوع مجوز گرفتهاند و حق ندارند به صورت سلیقهای به مردم خدمات ارائه کنند.
وی با بیان اینکه شرکت های بیمه برای سوددهی محض، تاسیس نشدهاند، گفت: شرکتهای خصوصی بیمه در تمام طول سال موظف به صدور بیمهنامه شخص ثالث و دیگر بیمه نامه هستند، اما متأسفانه این شرکتها در استان فارس، بخش صدور بیمه نامه و بخش خسارت راهاندازی کرده و از ارائه خدمات بیمه خودرو خودداری میکنند.
وی با بیان اینکه 70 درصد بیمه نامههای شخص ثالث در استان توسط بیمه ایران میشود، ادامه داد: کمتر از 5 درصد بیمه نامههای شخص ثالث توسط شرکتهای خصوصی بیمه مستقر در استان فارس صادر می شود و 95 درصد مابقی به ترتیب برعهده بیمههای ایران، آسیا، البرز و دانا افتادهاست.
او ادامه داد: حجم بالای کار بخش خدمات خودروئی بیمه ایران در استان باعث شده که تکریم ارباب رجوع در صدور بیمه نامه و پرداخت خسارت، کم رنگ جلوه کند.
مختاری از پرداخت 30 میلیارد تومان خسارت خودرو توسط بیمه ایران در سال گذشته و دراستان فارس خبر داد و گفت: آمارها و بررسی سال 84 بیمه ایران در استان، نشان میدهد که بیمه زیانده بودهاست.
سرپرست بیمه ایران در استان فارس، افزایش بیش از 10 درصد حق بیمه در سال جاری را رد کرد و گفت: حق بیمه ها بین 5 تا 10 درصد با اجازه بیمه مرکزی افزایش یافتهاست، اما شرکتهای بیمه برای جبران خسارتهای خود اجازه یافتهاند به مشتری، انواع دیگر بیمهنامهها از جمله طرح همگانی بیمه، بیمه جامع خانه و خانواده و حوادث انفرادی را پیشنهاد دهند، اما این اجباری نیست.
وی با بیان اینکه تنها بیمه ایران در استان فارس سال گذشته 476 هزار بیمه نامه شخص ثالث صادر کردهاست، گفت: قریب به 27 میلیارد تومان دیه و خسارت جانی در سال گذشته به مشتریان پرداختهایم.
او متوسط خسارت برای هر خودرو را 700 هزار تومان اعلام کرد و گفت: این در حالی است که از هر خودرو، حدود 200 هزار تومان دریافت کردهایم.
مختاری وجود 95 نقطه حادثهخیز جادهای، عدم رعایت قوانین و مقررات رانندگی و عدم تناسب حق بیمهها با تعهدات شرکتهای بیمه را از عوامل زیانده شدن شرکتهای بیمه در استان برشمرد و گفت: پیشنهاد کردهایم درصدی از محل دیات پرداختی به غیر صغیر و یتیم، صرف بهسازی و بازسازی نقاط حادثه خیز استان شود که سالانه رقمی معادل 4 میلیارد تومان خواهد شد.
وی افزود: با پرداخت این مبلغ، حدود 50 درصد از زیان شرکتهای بیمه جبران میشود.
سرپرست بیمه ایران در فارس خواستار جلوگیری از پرداخت خسارتهای تقلبی شد و ادعا کرد: گاهی با هماهنگی پلیس و پزشکی قانونی، گزارشهای غیرواقع به دادگاه ارسال میشود تا دادگاه بیمه را ملزم به پرداخت خسارت کند.
وی افزود: به طور مثال در حادثه رانندگی منجر به مرگ 5 نفر از شهروندان که نوجوان 15 سالهای رانندگی خودروی سمند را برعهده داشت، پدر این نوجوان با هماهنگی پلیس و پزشکی قانونی به عنوان راننده معرفی شد تا بیمه مجبور به پرداخت بیش از 160 میلیون تومان دیه شود.
مختاری تصریح کرد: 40 تا 50 درصد خسارتهای پرداختی در این استان تقلبی هستند که هماهنگی بین پلیس و پزشکی قانونی در آن محرز است.
وی همچنین خواستار تغییر قوانین سرمایهگذاری شرکتهای بیمه شد و گفت: تغییر قوانین میتواند کمک مؤثری در سودآوری شرکتهای بیمه داشته باشد.
سرپرست بیمه ایران در استان فارس افزود: شرکتهای بیمه باید مجاز به فعالیتهای مختلف اقتصادی باشند تا با سودآوری از منابع دیگر، خدمات بهتری به مردم ارائه کنند.
وی خواستار توجه بیشتر مردم و مسئولان به بیمه شد و گفت: بیمه هزینه نیست، بلکه سرمایهگذاری برای زندگی و کار مطمئن است.
منتظمی، سرپرست بیمه آسیا در استان فارس نیز در گفتوگویی گفت: وضع شرکتهای بیمه دولتی در فارس اسفناک است.
وی با بیان اینکه میانگین خسارت هر خودرو از 300 هزار تومان به 500 هزار تومان افزایش یافتهاست، خاطرنشان کرد: این درحالیست که حق بیمهها 5 تا 10 درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافتهاند.
او با بیان اینکه بیمههای خصوصی برای خودرو، بیمهنامه صادر نمیکنند، خاطرنشان کرد: برای شرکتهای دولتی هم به صرفه نیست که بیمه نامه شخص ثالث برای خودروها صادر کنند، اما مجبوریم این کار را انجام دهیم.